Бабка е санитарка
в детско отделение,
кашички, попарка
бърка с вдъхновение.
За болните дечица
с най-тъжни личица
добрата й ръчица
приготвя чудеса.
И майчетата клети
подканва благо тя
да вземат млечицето
за бебчета в беда.
Усмивката не слиза
от нейното лице,
уж дребничка, а влиза
във детското сърце.
Потайничко нарича
за здраве и късмет,
че малките обича,
а страдащи - безчет.
Съставка чудодейна
на нейната храна
е топлата надежда
от искрена душа.
Накрая оздравели,
си тръгват към дома,
във пазвата си взели
на бабка обичта.
© Светличка Всички права запазени