Днес имам рожден ден.
Обичам си го, затова
че мама прави баклава –
сладкиш за мен необикновен.
Сутрин, обед, на закуска,
искам все да си я хрускам.
А пък соса-вкусотия,
мога цял ден да го пия.
Тази чудна баклава
що не взема най-накрая
/как се прави щом не зная/
с мойта, малката глава
да погледам и се уча
вярвам, че ще се науча
баклавата как се прави.
Мама може да добави
още нещо, а за мен
всеки ден ще е рожден,
баклавата като лапам
нищо, че ще се изцапам.
С този мой любим сладкиш
много съм щастлив, я виж.
Отсега го вече знам –
като пораста голям
аз сладкар ще стана.
На баклава да се наям
няма да престана.
© Лидия Кърклисийска Всички права запазени
Готино.