За вдъхновение на настоящата творба послужи едно от Честъртъновите стихотворения "Балада за самоубийството"
http://www.poetry-online.org/chesterton_ballade_of_suicide.htm
в което най-общо става ясно, че лирическият герой няма никакво намерение да се самоубива. Римната схема, (както и баладичната форма) се оказаха достатъчно изкушение за мен, но за всеки случай реших да (си) добавя предизвикателството да намеря достатъчно рими за "секс" :)
Противно на житейските ситуации се оказа, че "секс" се римува доста по-трудно от ... "любов" :):):)
Балада за секса
(по Гилбърт Кийт Честъртън)
Кафето за цигара е претекст,
а утрото е знак на всеки ден...
Ухая на домашно печен кекс
и сигурно се чувстваш окрилен.
На косъм си от моя сутиен,
но странно как тревожно бръмва флекс
в главата ми. И курсът е сменен:
Въобще не мисля с теб да правя секс!
Матракът вероятно е „Латекс”
колата ти - галантен „Ситроен”.
Да, пия вино. Ала не на екс.
Харесвам плаж, но не изкуствен тен.
Дори в леглото да си феномен,
не смятам да я карам по рефлекс
и нямам тънка струна „идол-фен”-
въобще не мисля с теб да правя секс!
Опасен древен хищник бил Т-Рекс,
ала и той не се спасил от тлен.
Природата си има свой кодекс
и в него няма слот за супермен.
Така че аз, подобно Диоген,
не смятам да робувам на комплекс
и с риск да си последният ми трен –
въобще не мисля с теб да правя секс!
О, принце, с поглед от лъстив сатен,
не чакай вест по кралския телекс.
Дори да се ожениш днес за мен,
въобще не мисля с теб да правя секс!
© Росица Всички права запазени