Дядо купи на Симон
чисто нов балон.
Син, голям и ненадуван
с Мики Маус изрисуван.
Дядо бузите издува
взе балона да надува.
А след всеки напън мощен
Мони вика: Още, още!
-Да не вземе да се спука?
-Няма страшно! – казва внука.
Щом тез думи дядо чува
още по-силно надува.
Прааас.... и ...свършва разказа ми тука.
Май ... балонът ни се спука.
Другото го премълчавам,
но веднага обещавам:
- Нов балон ще има значи.
Само никой да не плаче.
© Събчо Събев Всички права запазени