БАР" ЗАБРАВА"
И музика, в която думите се давят.
С тютюнев плащ загърнат, взорът се надява
да стигне, най-подир, до масите отсреща.
А там - уиски, водка и смеха на грешник...
На дансинга телата, клатещи се лудо,
до утрото сънливо ще останат будни,
когато ще влетят в леглата, уморени.
Но даже и в съня с прегракнали сирени
пак такта монотонен ти пречи да изплуваш
от мътния поток, където ти се струва,
че вечно си живял. Досадата предлага
утеха и ръце към нея ти протягаш.
Не се съмнявай, спи! - съня си неспокоен.
В безликата тълпа, отново с вид доволен,
пред димната си ясла думи ще преживяш
и в чувствата на някой тихичко ще влизаш...
На блудници ловци пак мрежите си мятат
и с виното в нощта - изпита е вината.
Играта е една - на жертви и палачи,
без никой да усети дъждът как нежно плаче.
Кого ли го е грижа, че сядаш тук, неканен,
отпивайки на глътки надежда от стакана.
Дори и сред шума на този бар "ЗАБРАВА" -
Духът на самотата все жаден си остава.
© Любен Стефанов Всички права запазени
Ще те чета!