“БАТАК Е МИТ”
(Някакъв европейски учен, с някакво изследване, твърди, че клането в Батак е мит.....?!)
Няма Батак... И няма вече история!
Други – в Европа - ще пишат дали са ни клали.
Ние сме там, а те тук дойдоха да спорят
с кладите кости, които не са и видяли...
Няма Батак... И няма вече история!
Новата дреха чужди шивачи ни шият.
Някой в Европа иска от нас да не спорим,
сякаш се готви с пръчка сега да ни бие!
Няма Батак! Просто други цитати не трябват!
С тази история явно Европа не страда...
Няма я Шипка – е, утре и нея ще грабнат
и ще ни кажат – било е битова свада!
Няма Батак... И ги няма онези свидетели,
пак от Европа, но в друга Европа живели!
Пак чужденци, но дошли да опишат клането -
всичко, което с втрещени очи са видели!
Няма Батак! И нямаме вече история?!
Но историк президентът е - нека да каже -
може ли някой светите кости да рови,
върху които едва оцелява България?
Няма Батак! И няма и Левски, и Ботев...
Вазов излъгали... може би някакви луди!
Утре и всичките наши царе ще изгубим,
няма ги просто – били сме живели в заблуди?!
Боже, пази ни, че вече Европа ни пази!!
От враговете ще се опазим самички!
Но с такава история, всеки, който ни гази,
трябва да знае, че на провал се обрича...
© Георги Ванчев Всички права запазени
Къде другаде си го публикувал?
Сигурна съм, че съм го чела...
затова ли ми звучиш познато?
/четох те отзад напред, извинявай/