Уча се да не искам нещата
да стават на всяка цена.
Постоянно търпение трябва и вяра една -
да изчакам да дойдат и по-добри времена.
Да, моментът в живота е важен,
но искам и чуждата душа да ценя.
Така ще открия умерените неща -
онези, носещи радост трайна
и толкова мъдрост безкрайна,
с благодарност да посрещам деня
и с усмивка да приветствам нощта.
Така само ще имам право да кажа,
че съм живяла живота си не на шега.
© Пепи Оджакова Всички права запазени