О, Беатриче –
ти си мойто райско птиче!
Без тебе аз линея
и не мога да живея!
О, Беатриче –
мое сладичко момиче!
Моят нежен блян!
Без тебе аз се будя в пот облян!
О, Беатриче –
ти си моето разковниче!
Ти си мой късмет!
Аз те търсех теб навред!
О, Беатриче –
ти за мен си цъфнало кокиче!
Нежност, чистота
аз откривам в твоята душа!
О, Беатриче –
не бъди ми ти сестриче,
а моя истинска жена,
с която да живея и накрая да умра!
О, Беатриче –
не постъпвай с мен като добиче,
а с обич, чувства, топлина
отговори на моите слова!
И нека дума аз една да чуя,
за която аз да викам „Алилуя”!
И нека тази думичка една-
да бъде най-желаното ти - „Да”!
© Кремена Арменчева Всички права запазени
Произведението е участник в конкурса:
А на тебе Сенилга специални благодарности. Добре звучи стихът и в превод!