Докога ще тънем в беднотия?
Докога ще има скъпотия?
Вълк пак е на власт.
Отворил е той своята паст.
Тъй направена е системата.
Народе, пред теб е дилемата -
или смело да ги спреш,
или ти да умреш.
Пак прецакан е обикновеният трудещ се.
За него няма светло бъдеще.
Народе, отрежи на октопода пипалата,
да - опасна е играта,
но това е шансът ти да се спасиш
и живота си да подобриш.
Побързай, нямаш много време!
Свали от себе си това бреме!
© Георги Всички права запазени