Всеки един е различен,
виж, огледай се.
Нрави нетипични
съдържа той в себе си.
Всеки индивидуално
мисли, действа, отговаря,
един - патриархално,
друг - "отворен" става.
Ценности различни
сблъскват се, отричат се.
Ситуации комични.
Богаташи те наричат се.
Богатите различни са.
- По какво се различават?
Мислят си, че всичко са,
господство си внушават.
Парите определят
и личните им чувства.
По пътя всичко мелят,
щом стане дума за изкуства.
Богатите душевно бедни са,
не вярват и не знаят.
За себе си те вредни са,
не могат да мечтаят.
Бедните се мъчат,
копаят в нечий дол.
Богатите се тъпчат
в поредния, огромен "Moll".
Бижута скъпи си купуват
и скъпи облекла.
Различно се тълкува
от богатите света.
Бедните пренасят
камъни и вар.
Богатите гласят се
за столичния бар.
Бедните са хора,
копаещи земята.
Богатите в затвора -
изпушили тревата.
Богатство нека има,
но само в сърцата.
Парите се превръщат в змия,
примамваща децата.
Затова таз държава
е безчувствена от студ -
богати управляват
нечовешкия ни труд.
© Гергана Златева Всички права запазени