28.11.2015 г., 22:17 ч.

Бедност 

  Поезия » Гражданска
387 1 0

Народе, защо си тъй беден?
Някой чорбаджия ли изеден

тебе те граби, от теб смуче,

защо живееш като куче?
И мислил ли си нявга,

че тъй не трябва,

че и ти имаш достойнство и чест,

а живееш тъй зле днес?
Мислил ли си за алтернатива -

дали участта ти може да е щастлива?
Защо пенсионери получават доходи смешни,

защо на тях съдбите им са тежки,

а престъпници живеят си охолно,

докато няма пари за болни?
Защо е тъй - всички знаем,

но, уви, повечето си траем. 

© Георги Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??