Не ми казвай,
че белият цвят
е символ на чистото....
и махни този чаршаф...
Всеки има право
да вярва в неистини!
Навява ми бялото
мисли нечисти...
Ослепявам... от плач
на неродено дете...
Всеки негов нюанс
ме подтиска..
в прегръдка на преспа...
от сняг...
Бели чаршафи,
бял персонал,
бели стени,
бял студ.....,
онзи в сърцето,
бели хора,
бели лица-
мъртъвци...
С бялото започва
и умира... живота,
куплета...
Изгори тези бели
чаршафи!!!...
Този цвят,
достатъчно ми взе...
В него,
три пъти заченах
разочарование....
Ще раждам в черно,
второто дете...
Само върху облак
мога да рисувам
в бяло...
изпъква върху
синьото небе...
Отне ми три слънца
живота...
пулсиращи под
моето сърце!!!
© Нони Всички права запазени