Сърцето ми изтръгваш своеволно -
отрова блика, но пък болка няма...
Щом ледените пръсти ги докоснеш
вече вълни в очите наближават.
С липсващ цвят звезди сънувам - шепнат,
инициали пропълзяват по плътта.
Изстива раната нетленна,
отправяш заклинания във нощта.
Далеч от мен е космичното небе;
сетивата разтварят се в сълзи...
Щом ледените пръсти ги докоснеш
без спомен поливаш белите ми рози.
29.04.2023г.
© Княгиня Нощ Всички права запазени