Какво, че ставам днес на 50?
Лицето ми на 50 дори сияе.
Любовна треска още ме тресе
и още под лъжичката играе.
Животът почвал днес след 50…
Че аз какви съм свършила до тукааа!
Телето в мене кротко си пасе
и дъни във слушалките “Набуко”.
Прочетен вестник съм на 50?!
Цитат на неграмотник! Хайде, стига!
Намира се сред листите арсен
и все недоразлистена съм книга.
Богата съм с мечти на 50
и почвам отначало с всяко днес, а
по пътя ми – закърпено шосе –
светулки изпреварват мерцедеси.
Половинвековна вече съм беля!
Не се научих да пресмятам дните.
Дотук с хвалбите! (вече се олях)
Едно се питам:
Как ли ме търпите?! ;)
© Мая Попова Всички права запазени