Танцуват мислите ни в синьото на здрача,
рисуват йероглифи и мълчат,
а в тишината им, нощта отново плаче,
от тайните сълзите и болят.
Но танцът е омаен и не спира,
подвластен си на този ритъм див.
Веднъж целуне ли те самодива,
завинаги си дъжд горчив.
© любимка Всички права запазени