Беше грях... Бог затвори очи да не съди...
и увисна на нощната шия, разпънат на кръст,
в твойто „Не” страст заби упояващи зъби -
затрепери дъхът ти от чакан живот земетръс...
Беше грях... Исках цял аз във теб да изчезна,
да се скрия от мъжкия страх във вика ти стаен,
преродена в една женска огнена бездна,
ти разпали в душата ми трупан от болките тлен...
Беше грях... но го искахме толкова много,
че със камъни съвест дори да ни мерят сега,
щом животът ни някога махне за сбогом,
във душите си капчица вечност ще носим с греха...
© Михаил Цветански Всички права запазени