17.01.2011 г., 1:17 ч.

Бесмислени 

  Поезия
451 0 3

Защо са толкоз’ сиви дните ми и тъжни, 
изпълнени с болка и тъга? 
Клиширано звучи, банално, 
толкова познато на света. 
Не бих могла да го опиша с други 
думи - тези искрени слова 
преди са писани от много други, 
докосналите се за миг до любовта. 
Мрак в нощта ми, мрак в деня, 
черна болка и любов-горчилка. 
Нима с друго аз да облека 
тези чувства, вместо с черната престилка. 
Безсмислени аз дните си наричам, 
минават празни, чужди като филм. 
Смисълът ми бе да те обичам. 
А твоя смисъл - дали си го открил? 
Първата любов я казвали „красива” 
и вяра носела, и щастие, и смях. 
А моята любов... тя просто ме убива. 
Нима е наказание за нечий грях?!

© Или Дадарова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??