Стига сте ръмжали,
нима сте гладни, алчни за пари,
вий живота сте си го проспали,
и за никого не ви боли!
Като кучета сте, болни сте от бяс,
на човека ще му вземете и хляба,
а кой ще ви накаже вас,
народът от държавата ни бяга!
Лаете като обезумели,
то даже кучето е пó човек,
а вие сте освирепели,
за вас даже, няма още лек!