„Красотата ще спаси света!”-
е девизът на новото поколение.
Любовта е вече вън от игра.
Критиците не дават второ мнение.
Пудриерите изместиха целувките.
Палтата - топлата усмивка.
Сцената е забранена за милувките.
В сърцата няма вече тръпка.
Дизайнери разголват телата
да видят ставаш ли за продан.
Какво да прави, пита се душата.
Действай или изгаряш като в огън.
От човек превръщаш се в химера -
не живееш, а просто съществуваш.
От обикновена жена - ставаш хетера,
а нещо по-добро бленуваш.
А заслужаваш ли да имаш нещо друго,
освен боязън и презрение?
Държиш се във живота с всички грубо,
но чакаш прошка и умиление...
© Лекса Джорджис Всички права запазени