Без думи покажи ми любовта,
А само с ласки, нежно и без думи,
Защото с думи може всеки да разкаже,
Но не я разказвай, просто покажи!
Без думи разкажи ми за света.
Със искреност, а не с лъжа, без думи,
Защото мога с думите и аз да го разкажа,
Но не го разказвай, просто покажи.
Без думи разкажи ми за живота.
Как ли той изглежда тъй - без думи?
Какво ли има в него покажи ми,
Но не забравяй, направи го ти без думи!
Без думи разкажи ми за смъртта.
Ти можеш го добре, аз зная.
Без думи стигаш ти в безкрая,
Без думи можеш ти да го разкажеш.
Без думи можеш всичко да направиш,
Когато любовта я има и не я забравяш!...
© Илияна Димитрова Всички права запазени