на шантавото атмосферно
Добре, че те има проклето налягане –
навреме родено, съвсем предвидливо –
да има кого да виним преди лягане
за крачка назад, за изказване сиво!
Да има на кой да прехвърлиме мисъл ,
която по принцип - не ни е позната ,
и въпреки всичко - със гибелен писък
ни е атакувала днеска главата !
На кой да стоварим вината за слово,
което по принцип - не ни е присъщо -
и въпреки всичко - със сила сурова
е минало днеска през нашата къща !
Да кажем - защо сме постъпили гадно
с човек или с куче , с квартален бездомник ,
за долна постъпка , изказване хладно -
така че,да кажем : " Не бяхме виновни !"
Така че ... Добре , че те има Налягане -
тъй че - без вина да посрещнем дома си ,
да можеме с мир от света да избягаме !
Покой и уют зад вратата да търсим !
© Момчил Манов Всички права запазени