Загуби ли се онзи гъдел
Дали сме живи или овехтяли
Загубили поредния дуел
Със самотата ни венчали
Живот като на призраци
Ни живи ни умрели
Къде да търсим признаци
Напразно в живота сме влетели
Загубени във вечността
Без гъдела грабеж а не градеж
В плен сме на властта
Не можеш нищо да дадеш
Съдбата да измамим
Скрибуцайки едва едва
Не можем нищо да прибавим
Без гъдела животът е лъжа
© Любомир Деничин Всички права запазени