БЕЗ ОТГОВОР
Къде отидоха децата ти, Българийо?
Защо им позволи да те напуснат?
По всичките посоки пръснати
заминаха и няма да се върнат...
Самотни по селата зеят къщите -
тук бурени превзели са руините...
И българите вече не са същите,
и нижат се безпаметни годините...
Защо ни е война? Без бой се дадохме!
Защо така забравихме земята си?
Тя силна е и пак ще оцелее,
но ний загубихме децата си...
© Йорданка Цонева Всички права запазени
Дано пак да оцелее България!
Лека вечер!