БЕЗ ВЯРА
Снощи пак те сънувах
без път
без посока
замръкнала в мойте прегръдки
без глас и без страх
и усмихната
сякаш слънце във облачен ден
сякаш вятър в платната безсилни
и някак събрал бях във мен
твойте очи непосилни
Снощи пак те сънувах
без име
без корист
потънала в моята радост
без грижи, без смут
и обичана
сякаш рано настъпила пролет.
Сякаш роса в изгоряла градина
загледана в своя си полет
през мен ти премина
Снощи пак те сънувах
без миг
без покой
а днес съм все тъй сломен
без тебе, без сили,
без вяра!
След дълго прекъсване написах това стихотворение за момиче на име Вяра...
Едва ли ще пиша повече!
© Владимир Минков Всички права запазени