15.08.2007 г., 10:38 ч.

БЕЗ ВЯРА 

  Поезия
456 0 8
Ти пусна ли вярата в себе си
или на гвоздей я заби, да стене!?

Пося ли семена със луд цъфтеж
или ялови са всичките, защо!?

Утихна ли с изгубена душа,
или никога с криле не полетя!?

Впива ли устни до лудост чак
или тля, гасна без страст!?

Посрещна ли Амур с поклон
или разпна и него, без стон!?

Дръзна ли да тръгнеш, състрадателен, на път
или за теб изкачването на Йерусалим е само мит!?

© Мариола Томова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??