14.02.2005 г., 16:25 ч.

Бездните на пепелта 

  Поезия
1000 0 2

"Борбата е безмилостно жестока..."
Н.Вапцаров


Борбата е безсмислено жестока
и нека падне, и друг го замени.
незаменим е този що умее в скока
посоката си да смени, любовта си да дари.

"Мъртвия не ми е враг" - мисъл на мъдрец,
питам аз, защо дищащите са ми врагове?
Като гарвани, летящи над мъртвец
любовта погубват.
Давещи се трупове мъстта ще дирят
за изгубените си души.!
Ще потъват...
и потъват...
и потъват...
във бездните на пепелта!

© Димитър Попов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??