До късно децата играеха в двора,
а мене прибираха рано за сън
и тайно завиждах на другите хора,
в света на големите исках да съм.
Обичах на майка си топлите гозби
когато речеше ми: "Вики, ела!"
завчас се прибирах без думи, въпроси
бях най-огладняла от всички деца!
Полягвах за малко в следобедна дрямка
със книжките детски аз във ръка.
От малка приличам все още на мама
и днес съм щастлива голяма жена!
© Виктория Тасева Всички права запазени