16.12.2008 г., 20:48 ч.

Безименно 

  Поезия
605 0 4

Когато красотата в деня ти зърнеш

и гръб на лошото обърнеш,

когато щастието съзреш

и до него плътно спреш,

когато в миг проблемите забравиш,

знаейки, че с всичко можеш да се справиш,

когато следваш Пътя неуморно,

искрено и отговорно,

когато на другите помагаш,

без от това самият ти да страдаш,

когато можеш да се отдадеш

и можеш да обичаш без да спреш,

когато целите в живота изпълняваш

и с мярка с другите се съобразяваш,

когато сила даваш на добрите,

но въпреки това не съдиш злите,

когато вземеш си поука

дори от най-дребна несполука,

когато се стремиш своите грешки да поправиш,

а тези на другите да ги забравиш,

то тогава ще си Истински човек

и Бог ще ти помага да вървиш напред!

© Мария Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Римата АА/ББ е малко по-специфична сама по себе си, заради честия риск от инфантилното и прилагане. Също - ритъмът трябва да е съобразен, естествено, с него (начинът на римуване).
    Иначе би могъл да се изгуби евентуалният добър замисъл.
    Успех ти желая!

  • Много ми напомня стихотворението АКО на Р.Киплинг...прекалено даже.
  • мелодично
  • Тогава
Предложения
: ??:??