БЕЗПОКОЙСТВО
Мисли - хвърлени в мрака,
викат утрото дългоочаквано.
Гонят се, спират, лудо препускат,
блъскат се, връщат се... Ума не напускат.
Мисли - освободени във мрака...
Идат сами - без да ги чакаме.
Тихо измъчват и пъдят съня,
за да заспят, щом дойде денят.
Мисли - търсещи отговор в мрака...
Напират, лутат се и... очакват
решение трудно да дойде с деня.
За да се върнат пак... с вечерта...
Мисли...
© Илзе Енчева Всички права запазени