19.07.2005 г., 23:27 ч.

БЕЗПОЩАДНОТО БЛЪСКАНЕ 

  Поезия
861 0 0

БЕЗПОЩАДНОТО БЛЪСКАНЕ

Безпощадното блъскане с хлъзгави длани
по кърваво срутване.
Закъсняло пробуждане.
Ролята на идиот разбрал - никога -
не ще бъде допуснат
до света на разумните.
Дланите страдат.
Сенките капят
с любовно закъснение
сред светлина прозрачна.
Вярата
и нейното блудстване
отлитат далече на юг.
Или на север.
Без разлика.
Слънцето блести.
Люспи алени
приели кръвта от раните
на червена риба.
Измамно
е всеки път бялото,
забравено след дъжд,
от разноцветна картина.
Вятърът - мълчание опасно -
смесва всичко.
Получава се
хаос от невъзможности.

©Марин Лазаров

 

© Марин Лазаров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??