През хиляди врати преминах,
но нещо тук ме връща…
Къде и как не спирах,
но щом се спра, страха прегръщам.
Нима си ти това, което в гърлото засяда?
Нима си тази тежест в моите гърди?
И щом веднъж към теб ръка протягам
за тази моя слабост ти не ме вини!!!
Ще бродя тъй безропотна и дива,
обезумяла от толкова сълзи
и щом душата черна стане сива
ще станат сухи моите очи.
Ще мине ден, ще мине седмица, година,
ще висне уморено моята глава
и твоята врата не ще подмина,
макар че глух и този път ще останеш за моите слова!
В предвид това, че често тук се спирам
не ме съди за моите дела.
Напук на болката страхът прикривам
да тръгна пак по своя път сама!!!
© Полина Петкова Всички права запазени