Съпруг.
Безметежност.
Закуска...
Припарва сълза.
Самота!
От ъгъл до ъгъл -
препускам.
Следобед.
Кафе...
Пустота!
Слепее
към залез небето.
Вечеря за двама.
Екран...
Мъртвея!
Прихлопва Сърцето.
Свисти -
вихрогон изподран!
В безвремие -
пътник без гара.
Заникъде -
кретащ експрес.
Продрано
проплаква китара.
Накуцва денят -
гладен пес...
Безпаметен унес!
Догаря
отново
през сълзи свещта.
Начало
и край
се повтаря.
Неспирен
триумф на Нощта!
© Донка Василева Всички права запазени