на М.Ш.
... неизразимото в душата ти напира
като сълза от радост в ъгълчето на окото,
а устните усмихват се непредсказуемо
на времето безкрайно и на мен...
... съзирам в твоите очи бездънни
на пролетта засмяна палавите пръсти,
страстта изпепеляваща на лятото горещо,
и мъдростта щастлива на зряла късна есен,
и звездопади океански в тиха зимна нощ...
... и като в нежно топло огледало
полека в теб оглеждам себе си...
© Енчо Всички права запазени