I. Арт-придобивки от Демокрацията
Булгар-култ-култур-артикул
на Демокрацията:
нон стоп бол
топ,
шоп,
поп фолк
чалгафоници.
II. Чалгакласикът
Сцената - предназначена
за един само артист.
Скачат на бис
фенокрака френетично
- пее Азис.
Маниерите му сценични
маневри са на мотриса:
подът, целият, се разтриса,
щом впусне се в ход.
Телеса - месища -
сплетени октоподи,
тресавища са - де можеш
да ги избродиш?
Прическа - гротеска на фреска
връз лъскаво ... теме за
темане.
Бузи- медузи,
устни червени - резени диня.
Азис - оазис за гейове
насред пустиня.
Мъже автентични,
ножовете си наточете
и на сцената наскочете:
пее (квичи) Азис!
III. Чалгафеноманията
Зрелище на харем.
Певици, с цици от дунапрен.
Колчем с очи ги допрем, -
аплодисмент връз аплодисмент:
реакции екзалтирани
на публика еректирала.
IV. По дефиниция
Глас, прищипан от цици -
чалгапевица!
V. Арт - гатанка
Що е тя? - за очите ни
- попивателна,
за ушите ни
- приспивателно.
VI. Колегиална препоръка
Щом нямаш си глас,
сиреч, си безталантна,
нагласи се завчас
с талантливи ... импланти.
VII. Цицилия
(мъжки апостроф)
То бива, бива цици,
ала тия - на биволица.
Ега си блъфа!
Как да заръфаш
от силикон мекица?
© Вълчо Шукерски Всички права запазени