Билчица търся - любов лекувам
Трудно...почти невъзможно.
Нощем се смея, плача, будувам.
Пее в ума ми тревожно
чувство красиво, дяволско, лихо.
Страстно люлее ме в мрежи.
Ще го заситя с няколко стиха,
ще го опия с копнежи.
Кротко, виновно то ще се сгуши
в топла хралупа отляво.
Моите болки дълго ще слуша.
Радост за мен ще отсява.
Билчица търся там под скалите.
Твоите устни сънувам!
Всички отвари да ми сварите
няма да се излекувам!
© Нина Чилиянска Всички права запазени