Крачиш,
драпаш
напред
и нагоре,
и не ти пука
за другите хора!
Грубо,
брутално.
На всяка цена!
И никакво
чувство у теб
за вина!
Мачкаш,
сразяваш
враг
и приятел.
А пък до скоро
си беше мечтател!
Всяка мелодия
можеше в тебе
друг свят
да извика -
красив
и вълшебен...
Но ти размени
любовта
за валута,
и стана
предател
от тая минута!
Чуждо.
Студено,
без място за обич
днес е
сърцето ти.
Тежки окови!
Крачиш.
Рушиш
мостове
и чувства.
Бягаш
от себе си...
Трудно изкуство!
© Теменужка Маринова Всички права запазени
от себе си...
Трудно изкуство!"
Мда-а-а. "Неудобен" стих
Като се замисля, всеки може да открие себе си някъде между редовете. Понякога без да се усетим, в амбицията си да отговорим на нечии високи изисквания, прекрачваме граници, рушим мостове... Не винаги е умишлено, но факта си е факт.
Как да се "имунизираме"...?! Сложна работа...
Поздрави за стиха.