Забравих да си набера цветя.
Градинката изпълни ги със багри
и ме дари с уханно утро.
Погалих няколко цветчета.
Помахах на деня,
а той се изчерви
и после светна.
Говорихме си дълго със цветята.
И с деня.
Помахах им.
Цветята цъфнаха, денят се изчерви и мръкна.
Дойде нощта и с нея куп звезди.
Добре, че не набрах цветя.
Заспах и усмихнато сънувах
новото, разцъфнало, уханно утро.
© Багра Цветелинова Всички права запазени