Благовещение
Днес е Благовец,
красив празник -
с него идва пролетта,
той носи радостта,
събужда се всяка земна твар,
щастието на земята е дар,
носи ни опрощение и благоговение,
отваря път към
добрината
и светлината.
© Пламена Сомова Всички права запазени