БЛИЗО ДО РАЯ
Летяхме с кораб, самолети,
пътувахме почти до края,
живяхме в бедност, без куплети,
да търсим... Има ли го рая?
Над острови звезди видяхме -
и едри бяха, и омайни,
изгубихме се, после бяхме
повлечени в река незнайна.
Накрая стигнахме морето,
във ъгъла на залив древен
венча ни с облаци небето -
аз бях Адам, ти беше Ева.
Илия Вълчев
© Илия Вълчев Всички права запазени