5.10.2011 г., 13:28 ч.

Боб 

  Поезия
690 0 7

Питаш ме какво ще сготвя

в този кулинарен стих?

Боба, правя го страхотно.

Много с него нагостих.

 

Грабвай лист и химикалка.

Слагам тенджера с вода.

В нея са зърната малки,

киснат се от вечерта.

 

Ще отворя една скоба

за най-шумната храна

(газове създава много,

както депутат - лъжа).

 

За да нямаш ти проблеми,

обели го... Доста труд!

Със подправки овкуси го.

Задължително е - лук!

 

И тогава ако "ревне",

след като го хапнеш ти,

поговорката е верна:

Вълкът козината си мени!...

© Валентин Йорданов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??