Б О Г О Я В Л Е Н И Е
Днес ще ти рисувам тишина.
В черното ще сложа много бяло
и в богоявленска пелена
ще извая земното ти тяло.
Звездното ще нарисувам в цвят -
най-космичната палитра имам.
И ще звъннеш в този пъстър свят
по-светлинна и неуловима.
А когато грейне необятът,
обладал светлинното ти тяло,
Аполон ще падне на земята
и ще моли ти да го погалиш!
Послепис: Този Аполон
отдавна исках да го видя паднал,
за стари грехове към Касандра ...
© Николай Христов Всички права запазени