Чаша старинна в метален обков
с алена тайна, налята догоре.
Тайна – проклятие и благослов,
дар поднебесен за грешните хора.
В чашата – вино и кръв.
Вино причастно –
кръв Христова.
Огън негаснещ –
живот и смърт
и възкресяващо Слово.
© Мария Димитрова Всички права запазени