БОЛИ!
ОСВОБОДИ МЕ ОТ СЕБЕ СИ!
Не ми казвай излишни слова!
Недей пипа най-болната струна!
Непостоянство не означава жена –
не се сбирам в една единствена дума.
Не станах дори твоята есен.
Не натежах на ръцете ти златна и зряла.
Спрях на средата на своята песен
и силно желая тази раздяла!
Не ми казвай излишни слова!
Не ме докосвай по болната струна!
Искам просто да бъда сама
и... нито повече дума!
© Илзе Енчева Всички права запазени