Боли ме от коварството и злобата,
която виждам наоколо всеки ден.
Дали е генетично, още от утробата
човек да бъде подъл и студен?
Боли ме от завистта и омразата,
която проявяваме един към друг...
Когато виждам как тихо и зловещо
се забива нож в гърба – без звук!
Боли ме! Боли ме! И какво от това?
Нима мога да направя нещо?
Безсмислени са тези мои слова...
Да не е така, ще се моля горещо!© Валентин Кабакчиев Всички права запазени