Нима сме толкоз прави, като кажем,
че брат убива брат в една война.
Но Каин сам погубил брат си Авел –
отнел му е завинаги дъха.
Убийството е сто пъти по-тежко,
когато е извършено от гняв.
Заложеното във душите мерзко,
превръща ни в безмълвни шепи прах!
© Данаил Таков Всички права запазени
Поздравления! Много е хубаво!