Хилядолетен род, език свещен
и свобода платена с кръв.
От век на век по-устремен
е българският силен дух.
На тебе даскале с любов
поклон, че пазиш светлината!
На вас герои с лъвски знак
благодарим за свободата!
Да пазим всичко свято що
платено с кръв е от предците!
Да бъде българският род
достоен, горд, свободен, силен!
© Соня Станчева Всички права запазени