1.
Люляк бял ухае в тази вечер бяла.
Бял воал разгръща вишня разцъфтяла.
Рой звезди сияят в млечната пътека.
Бяла е луната в светлината мека
Лястовица бяла тук е долетяла
и гнездо е свила на стената бяла.
Младата Мадона в люлчицата бяла
рожбица люлее песничка запяла.
2.
Облаци ефирни-розова дантела
пролетта немирна сякаш е изплела.
Розова зората сред росата свети,
пие аромат от розовото цвете.
Розовото утро с розовите длани
ласкаво главица къдрава погали.
Розовите бузки Слънчо не пожали,
пламъчета ярки върху тях запали.
3.
Синьо е небето над гори зелени.
Сини са очите от любов огрени.
Сини незабравки кичат пак полето
и светулки сини в здрача меко светят.
Синя е звездата мамеща, далечна.
Синя е мечтата. Любовта е вечна.
4.
Алени рози с искряща роса.
Алени макове в руса коса.
Алено слънце в небето гори.
Алени ягоди в диви гори.
Алени бузки целувам в захлас.
Мило детенце, обичам те аз!
5.
Сребърни звездици трепнаха прекрасни
Сребърни камбанки ронят звуци ясни.
Сребърни пътечки светят в тъмнината.
Сребърни щурчета пеят в тишината.
Всичко покрай тебе сякаш е сребристо.
Мама те обгръща с любовта си чиста.
6.
Златно слънце грее над полето златно.
Златно жито зрее – зрънце благодатно.
Златните пчелици златна роса пият.
Чудни златни птици златни гнезда вият.
Светят като злато детските къдрици.
Светъл поглед крият златните ресници.
Златна мрежа мята лятото в морето.
Златна е и мама, шепне ти сърцето.
=”=”=”=”=
Златен дъжд танцува в златните пшеници.
Чуден танц танцуват малки златни птици.
Златен път се вие сред полето златно.
Златна роса пие слънце благодатно.
Златно е сърцето на баща ми знатен.
Златни са ръцете от труда му златен.
© Генка Богданова Всички права запазени