Затрака влака за Слънчака.
Петима чакат Петко в мрака.
Пристигна Петко с котарака.
Провикна се, развя байрака:
Напред, народе! Юруш! Влака
днес да превземем, че в Слънчака
с рояк аверки идва Кака.
Ще хапнем, пийнем, а в клонака
ще ни попеят кос и сврака.
След нощно къпане, в бивака
ще спим до късно с баджанака.
Ще има мръвка за котака
и мачка да го мачка яка.
Масажи, фитнес, на матрака
ще се потим на воля с Кака.
И карти ще редим с ортака,
а в мола джоба ни ще цака
моделка стройна, дългокрака.
Затуй сега ви давам знака:
Напред! На абордаж! В атака!
Дордето каже тази реч юнака,
народът се качи и тръгна влака.
Остана Петко сам с мерака.
Без да протака, за Слънчака
замина весел котарака.
Бум-шака!
14.10.2019
© Мария Димитрова Всички права запазени