Не търси при мен тихо пристанище!
Аз съм бурно море без залези.
Попитай рибарите!
Солта по косите им е от вълните ми,
ломящи скалите да завладеят брега.
Ще ти кажат колко съм бурна.
Колко пристанища разруших.
За потопените лодки в душите си ще ти кажат.
Бурно море за безразсъдни мъже.
За миг покорили вълните ми,
превръщам ги в пръски и пяна.
Не търси пристанище там,
където стихия бушува.
© Силва Михалева Всички права запазени