Буря
По пътя прашен се изгуби
момиче хубаво и мило.
Една изстрадала любов го погуби,
по-силна от всичко на света!
По пътищата то вървеше
с мокри, разрошени коси.
Без да искаше крещеше:
„Защо така ме нарани?"
Буря се развихри в нощта,
силна и безмилостна.
Ще развее младото девеойче в есента,
измръзнало, обсебено от любовта!
През какво се наложи да премине
таз измъчена душа.
На всичко бе готова,
за да защити името на обичта!
© Ина Лилова Всички права запазени